Дават на съд фалшив моряк, подправил документи за банков кредит

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура Варна дава на съд фалшив моряк, подправил документи, за да тегли банков кредит. 50-годишният Валентин К. е с обвинение за извършени две документни престъпления и получаване на кредит, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Той решил да тегли потребителски заем в размер на 10 500 евро, но трябвало да докаже трудови доходи, каквито са условията на банката. За целта използвал фалшиви документи и се представил за моряк, плаващ под чужд флаг, а никога не е работил като морско лице, няма квалификация, нито съответните документи.

В периода от 17 октомври до 11 ноември 2013 год.той използвал фалшив документ – договор с чужда морска фирма, в която бил нает на работа по трудов договор със съответното възнаграждение. На 11 ноември същата година пред банков служител подсъдимият представил и неистинско удостоверение за плавателен стаж, писмо за потвърждение на заплатите, два трудови договора с различни чужди морски фирми на английски език, както и потвърждение, написано на български език, че ще получава трудовите си възнаграждения от чуждестранния работодател по банков път. Той използвал фалшиво удостоверение от Морска администрация, че работи като моряк на кораб, плаващ под малтийски флаг, копие на моряшки паспорт, издаден от Министерството на транспорта и валиден до октомври 2018 г. С документите-менте успял да вземе банков кредит от 10500 евро.

Делото ще бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право