Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.А. за предизвикано от нея пътно-транспортно произшествие, причинило смъртта на мъж, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемата И.А. е правоспособен водач от 1977 г., като има множество административни нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 14.12.2017 г. жената пътувала с лек автомобил „Опел“ от гр. Враца за гр. Криводол. В района на път III – 101 тя шофирала със скорост 65 км/ч. По същото време там се движел велосипедист - В.П., с около 10 км/ч. Мъжът нямал светлоотразителна жилетка, както и поставен отзад на ППС червен светлоотразител.

Обвиняемата не забелязала В.П. и без да намалява скоростта на движението, ударила с предната дясна част на автомобила задното колело на велосипеда. Мъжът се плъзнал по капака на „Опел“-а, след това се ударил в предното стъкло и тавана, като бил отхвърлен вдясно на пътя в канавката.

И.А. спряла автомобила и отишла при пострадалия велосипедист, напръскала го по лицето с вода и съобщила за инцидента на телефон 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на В.П.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че мъжът е починал вследствие на съчетана травма – черепно мозъчна, гръдна и счупване на тялото на шести шиен прешлен. В трупа на пострадалия е установена алкохолна концентрация 1,66 %.

Предстои делото да продължи в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България