Дават още 26,3 млн. лв. за саниране

За безвъзмездното финансиране се кандидатства до 27 март

Допълнителни 26,3 млн. лв. от Европа ще бъдат разпределени за саниране. Средствата са пренасочени от градски проекти към такива за обновяване и енергийна ефективност на многофамилни жилища от финансирането на ОП "Региони в растеж".

До 27 март с проекти могат да кандидатстват собствениците на обществени и многофамилни сгради в 28—те марки общински центрове в страната. С допълнителните средства общият обем на еврофинансирането за саниране става малко над 45 млн. лв., уточниха от строителното министерство.

За финансиране по мярката могат да кандидатстват общините Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

С проектите се цели намаляване на разходите за отопление, на ползваната енергия с 60 на сто, обновяване фасадите и се удължава живота на сградите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес