Дават топъл обяд на 45 души по проект в Горна Оряховица

Стартира приема на документи от 24 до 28 октомври по проект „Осигуряване на топъл обяд" в Горна Оряховица. Той ще се финансира по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. По проекта ще бъде осигурен топъл обяд на 45 самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии. Те ще получават супа, основно ястие и хляб, а храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Горна Оряховица.

Желаещите да получават топъл обяд трябва да подадат заявление-декларация. Критерият за подбор на кандидат-потребителите, които ще получават топъл обяд е размера на тяхната пенсия.

Освен храната, потребителите ще ползват и съпътстващи услуги. Социален работник ще ги консултира за ползването на социални, административни или здравни услуги. На хората, получаващи инвалидни пенсии ще бъде предложено да ползват социални услуги в дневния център за възрастни хора с увреждания в горна Оряховица.

Предстои кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромирл Добрев да подпише договора за изпълнение на проекта , след което ще започне и реализацията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони