Дават 35 хил. евро за двустаен край морето

При повишение на цените три пъти по-голямо от средногодишната инфлация, жилищните имоти остават най-сигурното вложение на средствата.

Българи инвестират във ваканционни имоти

Слънчев бряг и Свети Влас са най-предпочитани

Все повече българи търсят убежище за спестяванията си, чрез инвестиране във ваканционни имоти, както по Черноморието, така и в ски курортите. Това е продиктувано от възможността за получаване на допълнителни доходи при отдаване под наем, пише в анализ на компания за недвижими имоти. На българското Черноморие най-търсени са имотите, които се продават от чужденци. Като най-желани са 2-стайните апартаменти на цени до 35 хил. евро и студията - до 20 хил. евро. Най-предпочитаните имоти при покупка директно от строителния предприемач, са тези с възможност за разсрочено плащане за 2-3 години. Търсят се предимно апартаменти близо до плажа - за морските курорти, или близо до кабинков лифт, за ски курортите.

От ски курортите най-голям интерес има към Банско. Край морето най-желаните локации са районите на Слънчев бряг и Свети Влас, поради големия брой изгодни предложения, следвани от Несебър, Равда, Созопол и районите в близост до Бургас и Варна. Забелязва се изключително положителна тенденция на засилващ се интерес към ваканционните имоти от страна на българския купувач. Като сънародниците ни търсят по-луксозни жилища.

Докато при покупката на имоти в големите градове се разчита предимно на финансиране чрез банково кредитиране, то по Черноморието сделките се извършват предимно със собствен капитал. Средните цените, на които се сключват сделки с двустайни апартаменти, са до 35 хил. евро, със студия - 20 хил. евро, а с тристайни - до 60 хил. евро.

През миналата година при ваканционните имоти се наблюдаваше повишен интерес на чужденците към закупуване на жилища по българското Черноморие - основно англичани, руско говорящи (голяма част от които постоянно живеещи в Германия), украинци и българи. Предлаганите за продажба имоти бяха основно двустайни апартаменти със средна квадратура от 67 кв.м и едностайни от 40 кв.м. Брокерите на имоти се надяват през настоящата година тенденцията за повишен интерес към ваканционните имоти да се запази.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти