Дагестанец се бори дебютно за България

Биляна Дудова (в червено) ще стартира на първия рейтингов турнир за сезона, този в Красноярск. Амбицията на шампионката е още тази година да спечели квота за олимпиадата на световното в Астана през септември.

Дагестанецът Ахмед Магамаев ще се бори дебютно за България на турнира „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия) следващия уикенд. Националът ще стартира в категория до 86 кг на свободния стил. Още през есента той получи наш паспорт, но не успя да стартира на световното през октомври заради пропуснати срокове за лицензиране в Международната федерация (UWW).

Освен Магамаев на тепиха ще излезе и Биляна Дудова, световна вицешампионка и двукратна ?1 в Европа в кат. до 57 кг. Надпреварата съвпада с родното първенство в Сливен, затова българското участие в Красноярск ще бъде камерно. Жените ни обаче вече откриха сезона, с участието на Мими Христова в Индийската лига. Сребърната медалистка от Евро 2018 е в отбора на трикратния шампион „Пинджаб Ройялс“ и стартира с победа с технически туш. А Тайбе Юсеин, ?1 в света и Европа, ще започне сезона с родното първенство.

За турнира в Красноярск до момента са заявени над 20 държави, като САЩ, Япония, Турция пристигат с националните си отбори. С голям интерес се чака сблъсъкът между олимпийските шампиони Кайл Снайдер и Абдулрашид Садулаев в кат. до 97 кг. Това ще бъде трети сблъсък помежду им, като резултатът до момента е 1:1. За първи път в Красноярск ще се бори и златният медалист от игрите Лондон 2012 Джордан Бъроуз, който ще дебютира в нова за него категория – до 79 кг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт