Дадоха на съд бизнесмен, източил близо 90 000 лв. ДДС

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Ловеч е внесла в съда обвинителен акт срещу бизнесмен, който е източил близо 90 000 лв ДДС.

Обвинението срещу Александър М. е за това, че на 13 ноември 2014г. е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „Любиком”ЕООД. Той извършил данчното престъпление като съставил и използвал счетоводни документи с невярно съдържание и потвърдил неистина в справка-декларация по ЗДДС.

Мъжът декларирал, че от страна на дружеството е бил начислен ДДС по извършените доставки, като включил в тази стойност без правно основание поради прекратяване на регистрацията на дружество начисления по фактури по продажби ДДС и потвърдил, че на дружеството е бил начислен ДДС по получените доставки в размер общо на 100 393 лева.

Александър М. включил в тази стойност без правно основание и начисления по фактури по покупки ДДС в размер на 99 654 лв., при действителни стойности на начисления ДДС по покупките в размер общо на 739,15 лева; Приспаднал неследващ се данъчен кредит по фактури по получени от дружеството доставки, без правно основание общо в размер на 99 654,62 лева, като укритите данъчни задължения са в особено големи размери на стойност 89 658,06 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право