Дадоха на съд габровец, отглеждал марихуана за 27 891 лв. в пилчарник

Окръжната прокуратура в Габрово е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж, който бил разкрит, че е превърнал бивш пилчарник в плантация с марихуана.

Обвинението срещу Славейко С. е за това, че от неустановена дата през лятото до 30 октомври 2015 г. в птицеферма, намираща се в землището на габровското село Баевци е развъждал марихуана. Той е действал като помагач в съучастие с неустановени по делото лица. В плантацията били намерени 45 растения от родана конопа. Дрогата е с общо тегло на растителната маса след изсушаване 4648,66 грама на стойност 27 891.96 лева.

Нарколабораторията била разкрита в помещение обособено като спалня.Обвиняемият живеел във въпросния имот. През лятото на 2015 г. неустановено по делото лице го срещнало и го попитало дали може да засее в неговия пилчарник растения, като му обещал, че за това ще му плати 5000-6000 лева. Седмица след разговора, двама мъже отишли в птицефермата, засели в 45 чашки за еднократна употреба семена коноп. От разговорите им Славейко С. разбрал, че растенията са канабис. Непознатите идвали и поливали разсада, а когато растенията поникнали ги разсели на торището в двора. След като направили това, те помолили обвиняемия да опъне маркуч от чешмата, за да могат да поливат канабиса. В края на октомври миналата година двете лица опънали въженца в една от стаите и поставили на тях отгледани растения марихуана, за да съхнат. Конопените растения са открити при полицейска проверка, след получена оперативна информация.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право