Дадоха на съд двама шофьори, прегазили пешеходки

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд двама шофьори, нарушили правилата за движение и блъснали пешеходки, като им причинили телесни повреди. Обвинението срещу 67-годишния Никола Н. е за това, че на 13 юли миналата година във Велико Търново, на ул.“Н. Габровски“, на пешеходна пътека, при управление на лек автомобил „Опел Астра“ не намалил скоростта и връхлетял върху пресичащата пътното платно Татяна К. При удара натърновката била причинена средна телесна повреда.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт и срещу Красимир К./46 г/. Той ще отговаря за това, че на 9 декември 2014 г. на улица „Дълга лъка” в старата столица в посока кръстовище с главен път Велико Търново – Русе, при управление на лек автомобил „Пежо 306”, се движил със скорост от 50 км/ч.

Той обаче не се съобразил с атмосферните условия – валеж на дъжд, мокра асфалтова настилка, движение на фарове в тъмната част на денонощието, с което не бил в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие. В същото време пешеходката Красимира С.пресичала платното и била блъсната с предната лява част на лекия автомобил. При удара тя получила тежки телесни повреди.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право