Дадоха на съд жена, откраднала дебитната карта на колежка и изтеглила 702 лв.

Изправят на съд жена от Габрово, която откраднала дебитната карта на своя колежка и изтеглила от сметката и 702 лв. При разследването било установено, че извършителката дори дарила през банкомата 2 лв. на „SOS Детски селища България“.

Окръжната прокуратура в Габрово е внесла в съда обвинителен акт срещу 36-годишната жена. Обвинението срещу Фанка М. е за това, че на 30 март тази година при условията на продължавано престъпление, на АТМ-устройство, използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като осъществила транзакции общо в размер на 702 лв.

Ден преди това обвиняемата и пострадалата били на работа. Колежките ползвали обща съблекалня. На една от закачалките потърпевшата оставила дрехите и дамската си чанта, в която било портмонето й заедно с дебитната карта и бележката с ПИН-кода. По време на работа, Фанка М. влязла в съблекалнята и свила чуждата дебитна карта и бележката с ПИН-кода. На следващият ден изтеглила на два пъти сумата, като потвърдила и по 1 лев дарение за „SOS Детски селища България“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право