Дадоха на съд жена, теглила пари от дебитна карта на колежка

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна жена, теглила пари от дебитна карта на своя колежка.

Обвинението срещу Анелия М. е за това, че в периода от 20 до 24 октомври миналата година в Свищов успяла да източи 180 лв от чуждата сметка. Обвиняемата присвоила парите на четири пъти.

Пострадалата и обвиняемата работили в едно предприятие в Свищов и били колежки. Потърпевшата имала издадени дебитна и кредитна карта, които държала заедно със записани на лист пин кодове в портмоне в дамската си чанта. Докато била на работа оставяла личните си вещи в шкаф в съблекалнята на предприятието, който се заключвал с код. Комбинацията от цифри не била сложна. Анелия М. също ползвала шкаф в съблекалнята.

На 20 октомври 2016 г. двете били на работа втора смяна. Тъй като обвиняемата имала финансови проблеми решила да вземе банковите карти на колежката си и да изтегли пари. За целта преди 19:00 ч. отишла до съблекалнята отворила шкафа й, като налучкала кода му и взела от портмонето банковите карти. След това в 19:01 ч. използвала дебитната карта, като изтеглила 50 лева от АТМ – устройство до портала на завода. На следващия ден обвиняемата била на работа първа смята и в 10:56 часа отново използвала чуждата дебитна карта, като изтеглила 40 лева от същ до входа на предприятиетоия банкомат.

Веднага след това върнала банковите карти обратно в чантата на пострадалата. След два дни Анелия М. отново посегнала на чуждите авоари. След като ощетената жена установила, че някой е точил от спестяванията и, алармирала полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България