Дадоха на съд мъж за хулиганство и повреждане на два полицейски автомобила

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен за неизпълнение на разпореждане на полицейски орган, хулиганство и повреждане на два полицейски автомобила.

Обвинението срещу Митко Ш. е за това, че на 14 февруари тази година в района на великотърновското село Самоводене се опълчил срещу шестима полицейски служители на Сектор „ПП” при ОД на МВР -Велико Търново, двама служители на РУ от старата столица да изпълнят задълженията си по контрол на пътното движение и опазване на обществения ред и сигурност.

Около 15 часа в злополучния ден в Самоводене водачът на лек автомобил не изпълнил полицейски разпореждания,  не спрял и осуетил  извършване на проверка. Той натиснал газта и при последвалото преследване от патрулния автомобил преминал през тесен мост, представляващ пешеходна зона и избягал.

Същия ден около 20,40 ч. в  Самоводене  и в района на селото той  отново не спрял на  подаден сигнал  със стоп-палка и светлинни и звукови сигнали от два полицейски патрулни автомобила и за пореден път осуетил извършването на проверката. Шофьорът профучал с висока скорост край униформените.Завързала се гонка с два патрулни автомобила. Беглецът предприел рисковани маневри, като  ги блъснал, след което отново избягал

На следващия ден отново не изпълнил разпореждания да спре за извършване на полицейска проверка и отново се опитал да се изплъзне на полицаите. При задържането му пък  оказал съпротива.

На Митко Ш. е повдигнато обвинение и за това, че при управляване на  лек автомобил, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред . Той ще отговоря и по повдигнато му е обвинение и за повреждане на  два полицейски автомобила, собственост на ОД на МВР-Велико Търново, с което причинил щети на обща стойност 444,50 лв.

Обвиняемият употребява алкохол и наркотични вещества, системно нарушава обществения ред, като управлява автомобила си с увеличен звук на радиото и по начин, излагащ на опасност живота и здравето на пешеходците и останалите участници в движението. Санкциониран е многократно - има съставени 12 фиша и 11 АУАН по ЗДвП.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България