Дадоха на съд непълнолетни за кражба на кола и пари

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу трима непълнолетни за противозаконно отнемане на  автомобил и кражба на пари.

Обвинението срещу непълнолетните Б. С., Г. Б. и М. С. е за това, че на 19 февруари тази година в  Русе на ул. „Цар Освободител“ задигнали лек автомобил ВАЗ 21013. Малко след посегателството, младежите катастрофирали, а щетата на возилото възлиза на 454.80 лева. След произшествието злосторниците зарязали колата във Велико Търново в района на жп гара Трапезица.

Срещу  Б. С. е повдигнато обвинение и за това, че на 20 февруари 2017 г във Велико Търново разбил лек автомобил „Мерцедес МЛ 280“ и откраднал сумата от 600 щатски долари, 150 лева и 50 израелски шекела, с левова равностойност общо 1280,24 лева.

Обвиняемите са осъждани и са били настанени във ВУИ „Н. Й. Вапцаров“ град Завет. Те са ученици в 6-7 клас. На 18 февруари тримата се уговорили да избягат от интерната. На следващия ден стигнали до Русе и тръгнали към жп гарата. Пред жилищен блок обаче видели паркиран лек автомобил „ВАЗ“ и решили да го вземат. Отворили капака на двигателния и установил, че няма акумулатор, затова взели батерия от паркиран в близост друг автомобил. След това издърпали кабелите от контактния ключ под волана и привели автомобила в движение. Късно вечерта в района на гара Трапезица във Велико Търново автомобилът навлязъл в неравна местност и пропаднал между бетонна стена и изкоп, където бил изоставен негоден за ползване.

Тримата извършители преспали в изоставена каравана. На следващият ден в района на автогарата в старата столица Б. С. забелязал паркиран автомобил, влязъл в купето през незаключената врата и от жабката вземал кожено портмоне с пари. След това престъпното трио отишло до жп гарата . Трите момчета имали  намерение да си купят билети, за да се приберат при родителите си, но били установени и задържани.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони