Дадоха на съд рецидивист за грабеж и опит за убийство чрез палеж

За кратък срок Окръжната прокуратура в Габрово е приключила разследване и внесла в съда обвинителен акт срещу 34-годишен рецидивист за опит за убийство на възрастна жена, чрез палеж на жилището й с цел да прикрие извършени от него грабеж, опит за изнасилване и блудство.

При разследването е установено, че на 2 юни тази година Димитър С. тръгнал с автомобил за Севлиево. Като стигнал до разклона за Богатово, спрял в близост до цех с паркирани товарни автомобили, за да краде нафта. Сложил шапка с отвори за очите и устата и ръкавици, но се отказал от посегателството, защото имало пазач.

Тогава видял къщата на пострадалата. Между 3 и 5 часа на 3 юни извършителят прескочил оградата и през прозорец влязъл вътре. Старицата била с тежко заболяване и се придвижвала само с патерици. Нахвърлил се върху възрастната стопанка. Хванал бабата за ръцете, душил я с найлонова торба, докато тя изпаднала в безсъзнание. Запушил устата й и седнал върху нея, като искал пари. Жертвата започнала да издава хрипове. Употребявайки груба сила обвиняемият извършил блудствени действия, след което изнесъл навън телевизор за 260 лв. Върнал се в стаята, натрупал книги и дрехи на купчина до леглото на лежащата жена и ги подпалил и напуснал къщата.

Пламъците бързо обхванали къщата на потърпевшата на стойност 24 100 лв. При възникналия пожар са нанесени щети на стойност 5610 лв. Със затруднено дишане, подпирайки се и провлачвайки се, жената едва успяла да изпълзи навън преди пламъците да обхванат помещението.

Още на следващия ден Димитър С. продал откраднатия телевизор. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право