Дадоха на Темида апаш с 13 присъди

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен рецидивист извършил поредни кражби от избени помещения.

Обвинението срещу Мариян П. е за това, че през юли миналата година разбил врата на избено помещение на имот на ул. „Гео Милев“ и задигнал вещи за 711 лв. От друго жилище изнесъл телевизор „LG”, лаптоп „Леново“, моторен трион „Budget” и сребърни накити–на обща стойност 415 лева и от избено помещение на ул. „Черни Връх” откраднал различни кабели на обща стойност 296 лева.

Обвиняемият води скитнически начин на живот. Обявяван е за издирване и многократно е регистриран за извършени престъпления от общ характер. Регистриран като лице, представляващо интерес за органите на МВР от най - високата първа степен по линии „палежи“, “взломни кражби от домове“, „кражби на вещи и части от МПС”, “взломни кражби от гаражни и избени помещения”.

Превърнал е извършването на престъпления в начин на живот и осигуряване на доходи за съществуването си. Осъждан е с 13 влезли в сила присъди за извършени престъпления. След изтърпяване на наказанието си отново пристигнал във Велико Търново, установил се в близост на необитаемо място над града, като държал багажи си до храсти. Опознал района и набелязал имоти, от които извършил порезните кражби.

По искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право