Дакота Джонсън: Аз съм безсрамна

Дакота Джонсън е сексуално атрактивна, грациозна и палава холивудска антилопа с дълбоки и здрави корени в света на шоубизнеса. Тя е внучка на Типи Хедрън и дъщеря на Мелани Грифит и Дон Джонсън. Преди дни навърши 29 години и вече излиза от сянката на звездните си родители. Тя стана световна звезда с участието си в спорната като качество, но комерсиално задоволителна еротична трилогия “50 нюанса сиво”, “50 нюанса по-тъмно” и “50 нюанса освободени”.

 

- Дакота, как се чувствате като третото поколение холивудска звезда?

- Странно е, а и аз не бих искала да дефинирам себе си по този начин. Искам да си завоювам титлата “актриса”. Да говорят за мен като за изпълнителка. Израснах в тази система. Гледах как родителите ми рабоят и от малка исках да правя същото, да играя роли, да бъда във филми. Това беше единственото нещо, което можех тогава. Лос Анджелис е странно място. Особено, когато растеш в общност на известни и могъщи хора с проблеми. След години осъзнах колко странно и нетрадиционно детство съм имала.

- Притесни ли Ви еротичната естетика и садо-мазо природата на “50 нюанса сиво” - филмът, който Ви превърна в секс-символ?

- Не. Аз съм безсрамна. Това е тайната ми. Гордея се с тези роли и с филмите, но дойде време да се дистанцирам от тях. Искам публиката да ме свързва и с други роли. Работя здраво, за да изляза от сянката на “50 нюанса сиво” и неговите продължения. Но успехът на филма ми се отрази по странен начин. Особено е чувството да изгубиш своята анонимност. Да станеш разпознаваемо лице.

- Доволна ли сте от партньорството си с Джони Деп в “Черна служба”?

- О, да. Получи се доста солиден гангстерски филм. Джони беше едновременно застрашителен и превъзходен в ролята на печално известния бостънски мафиот Уайти Бълджър. Аз изиграх сравнително малка роля, но научих много и се радвам, че бях част от този проект.

- Всички във филмовите среди говорят за римейка на хорър класиката “Суспирия”, който представихте във Венеция. Толкова ли е страшен филма?

- О, да. Никога не съм участвала в нещо подобно. След тази роля имах си мислех, че имам нужда от терапия. В същото време бях екзалтирана и изпълнена с щастие и адреналин по време на снимките. Римейкът на “Суспирия” е нещо специално и ще ви изплаши истински. За втори път работя с режисьора Лука Гуаданино и вече се чувствам в сигурни ръце с него. Филмът разработва мои любими теми – танци, вещици и магии.

- Какво могат да очакват зрителите на “Тежки времена в “Ел Роял”, където си партнирате с Крис Хемсуърт и Джеф Бриджис?

- Едно прекрасно приключение с неочаквани сценарни решения. Да работя с тези хора е едновременно парти и привилегия. Филмът е страхотен и не защото аз участвам в него. Историята е за седем непознати, всеки със своите смущаващи тайни, чийто пътища се пресичат през 60-те години на миналия век край езерото Тахо в “Ел Роял” – хотел с лоша слава и още по-мрачно минало. Всеки от гостите в хотела не е това, за което се представя, и всички те се оказват замесени в една история, изпълнена с воайорство и насилие. Самото място, разположено на границата между Калифорния и Невада, доста наподобява на атмосферата в “Туин Пийкс”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино