Дами разпродаваха благотворително тоалети

 

Дамите от "Инер Уил клуб"- Шумен спретнаха благотворителна разпродажба на бляскави тоалети, обувки, бижута и аксесоари на "драматично ниски цени" във фоайето на драматичния театър "Васил Друмев". Само за час в събота те успяха да съберат 500 лв., а по щендерите имаше още рокли, подходящи за абитуриентки. Базарът е благотворителен и всеки лев влиза в сметката на проекта "Дарявай, докато четеш". Както "Труд" писа, в инициативата деца четат книги, решават тестове по тях и печелят кредити, които насочват към определена благотворителна кауза. Последно през февруари беше закупен перфузор за бебетата в шуменската болница за 1030 лв.

Шуменките от "Инер Уил клуб" се похвалиха, че идеята им за базара срещнала подкрепата на местния Ротари клуб, както и на дамските организации във Варна и Стара Загора, които също дарили одежди. 40 лв. беше най-високата цена за бутикова рокля, чисто нови обувките стигаха до 20 лв., бижутата се продаваха за 5 лв. Много от тоалетите са на български дизайнери, други са купени в чужбина, обличани са по един-два пъти, други никога. Всяка жена има такива тоалети, стига да поиска да се раздели с тях, коментираха ротарианки.

Купувачите получаваха талон за дарение и повечето оставяха в кутия и допълнителна лепта.

Досега по уникалния проект "Дарявай, докато четеш", стартирал през май м.г. на сайта www.chetidari.bg, са реализирани две каузи - красна стая на открито в математическата гимназия в Шумен и апаратурата за неонатологичноо отделение, припомни президентът Здравка Йорданова. Сега са представени още четири каузи и според читателския интерес се очертава да бъде закупен електрокадриогарф за сърдечноболни деца. Крайната цел е да се помага, като се насърчават българските деца да четат книги.

Снимка Авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони