Дамян Дамянов: Вотът в Бозвелийско е добре манипулиран, но не от мен

Кадър от БТВ

Пред БТВ проговори спечелилият изборите за кмет на село Бозвелийско - Дамян Дамянов. Административният съд във Варна обяви за недействителен избора на издигнатия от ГЕРБ Дамянов заради използването на химикали с изчезващо мастило при гласуването в изборния ден.

Дамянов потвърди, че манипулация на изборите в селото явно има, но категорично отрече да има нещо общо с нея. Той обясни, че още в първия ден след встъпването си в длъжност е започнал да работи в полза на селото. Победата отдаде на факта, че хората искали промяна след 20-годишното управление на опонента му Живко Панев.

"Не виждам какво той може да направи. След като 20 години почти нищо не е направил за селото. Една улица няма от край до край направена", коментира Дамянов. Избраният за кмет на Бозвелийско не отрече, че вотът е манипулиран: "Манипулиран е, добре. Така е. Това никой не го оспорва, включително и аз. Но въпросът е от кого? Аз знам, че не съм аз. Не мога да кажа директно кой е, но предполагам". Дамянов все още не знае дали ще обжалва решението на съда. А опонентът му смята, че е задължително да има нови избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика