Данаил Кирилов: Добросъвестно обсъждаме мотивите, които се излагат в указа за президентско вето

Няма актове в изборния процес, които да не подлежат на обжалване, заяви народният представител от ГЕРБ

Няма актове в изборния процес, които да не подлежат на обжалване, очевидно президентът е бил заблуден. Това каза народният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов на извънреден брифинг.

„Започваме с благодарност към президента за неговото усърдие във връзка с наложеното вето. Добросъвестно обсъждаме мотивите, които се излагат в указа за президентско вето и в този случай това отново ще бъде така. Това е повод за пореден път да възстановим дебата за промяната на някои от изборните правила“, заяви Кирилов и посочи, че този дебат ще бъде необходим, защото се разпространяват неистини.

„Новото, което чухме във ветото и новият акцент освен машините и преференциалният вот, които смятаме, че удовлетворихме, беше обжалваемостта на актовете в изборния процес и промяната на подсъдността. Очевидно е, че в този случай президентът е бил заблуден и със съжаление го казвам, че очевидно не е възприел съветите на правния си съветник – проф. Друмева, а освен това се е доверил на „БСП за България“, заяви Кирилов. Той бе категоричен, че няма актове в изборния процес, които да не подлежат на обжалване.

Кирилов посочи още, че за дебата за преференциите не е имало повече от едно изказване от парламентарната трибуна и допълни, че от партията са на разположение за този дебат. "Изчакахме с нетърпение позицията на президента. Винаги сме били готови за конструктивен диалог. Ще поканим в правна комисия представители на администрацията на президента. Смятаме, че така ще се прекрати практиката да се внушава страх у българския избирател“, заяви Кирилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика