Данаил Кирилов от ГЕРБ: Опозицията иска нечестни избори

Г-жа Нинова не представи нищо вярно, заяви шефът на правната комисия в парламента

Не ни изненадва, че твърденията на Корнелия Нинова са неверни, че има множество правни и логически спекулации. Г-жа Нинова не представи нищо вярно, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, по време на пресконференция на централата на партията. Изказването му беше в отговор на изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова за готвено "узаконяване на фалшификацията на изборите".

"Имаме дълбокото убеждение, че тези изявления на лидерката на БСП целят да подрият изборния процес чрез една нова ЦИК", коментира Кирилов. "Опозицията търси провокации, опозицията не търси честни избори. Ако искаме честни избори, би следвало да делегираме доверие на сегашната ЦИК, която е провела множество избори. Такива и които ние не сме печелили. Да разчитаме на обстоятелството, че тази комисия има опит. Да, ние имаме много резерви по отношение на ЦИК“, каза още Кирилов и посочи, че ГЕРБ също биха искали да се ползват от новото положение и да увеличат квотата си в ЦИК, защото са управляващи.

"Можем да заявим, че от БСП не ни изненадват с това, че са неверни, а че има множество и правни, и политически спекулации. Неприятното е, че очевидно започва стратегия за компрометиране на предстоящите два избора", заподозря шефът на правната комисия Данаил Кирилов. "Опозицията търси конфронтация, а не честни избори", заключи Кирилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика