Дариткова след КСНС: Декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите

Показали сме политическа воля и морал за борба с корупцията, но декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите. Това каза д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ пред журналисти след КСНС.

По думите й предложенията по-скоро отговарят на нечии политически интереси. „Ще припомня, че самият член на „БСП за България“ г-н Янков е казал, че президентът е свикал КСНС по поръчение на Корнелия Нинова. Дори г-жа Нинова накрая гласува да не излезем с общо становище. Подложихме на решение това дали да имаме общо становище и всички гласуваха да нямаме такова“, допълни д-р Дариткова.

По думите й повечето от абзаците се повтарят с предходно решение на КСНС, посветен на проблемите на корупцията. "Имахме и общи решения, че трябва да се направи оценка на въздействието на антикорупционното законодателство“, заяви д-р Дариткова. По думите й общо е било намерението да се анализира дейността на КПКОНПИ.

„Предложеният проект за решение получихме в момента на заседанието. Нещо, като решение, което трябва да се обсъди в момента и да се приеме задължително. Тази практика на работа на КСНС беше изключително изненадваща за мен като участник за първи път в КСНС“, посочи тя. По думите й участниците на заседанието са обсъдили всички елементи.

Нямаше как да се явим на КСНС, ако имахме намерение да бламираме президента, каза още Даридкова. „Има ясно изискване за кворум. Ние наистина искахме да чуем и да обединим някакви усилия около мерки, които да върнат вярата на българското общество в институциите, в органите“, каза д-р Дариткова. Тя посочи, че тази вяра не е изчерпана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика