Даниел Митов разговаря по телефона с румънския си колега за проблемите на "Дунав мост" 2

Министърът на външните работи Даниел Митов проведе телефонен разговор с румънския си колега Теодор Мелешкану във връзка със създалата се ситуация на затруднено преминаване на тежкотоварни автомобили на ГКПП „Дунав мост 2“, довела по-рано и до блокирането на работата на граничния пункт между България и Румъния.

Двамата министри обсъдиха актуалната обстановка по преминаването на границата. В рамките на разговора министър Митов отбеляза отличното сътрудничество между България и Румъния като подчерта важността от полагането на общи усилия за предотвратяването на подобни ситуации по общата граница, което е в интерес и на двете страни. Той изрази увереност, че двете страни ще поддържат диалог и ще работят в координация за пълното нормализиране на обстановката.

Даниел Митов увери румънския си колега, че от българска страна граничните полицаи на ГКПП „Дунав мост 2“ продължават да работят на пълен капацитет при обработването на документите и пропускането на тежкотоварни автомобили, а служители на пътна и охранителна полиция от ОДМВР - Видин обезпечават обществения ред и сигурността в района на съоръжението. За утре е насрочена и среща между граничните служби на България и Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България