Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив. Тя заема мястото на Здравко Димитров, който на 3 ноември беше избран за кмет на втория по големина град.

Каназирева е адвокат и доктор по Конституционно право, с дисертация на тема „Местната власт в условията на членство на България в Европейския съюз“. Специализирала е “Британско право и право на Европейския съюз” в Кеймбридж, а през 2014 г. - в САЩ по програма "Млади професионалисти в сферата на правосъдието”.

Дани Каназирева влиза в политиката на 28 години и на изборите през 2007-а става общински съветник от ГЕРБ. През 2010-а беше изключена от партията заради солови решения за капитала на Община Пловдив в бившата Окръжна болница и създаде «Съюз за Пловдив». Кандидатира се за кмет на Пловдив и през 2011-а, и през 2015-а, и на местните избори на 27 октомври 2019-а с послания анти-ГЕРБ и като борец срещу статуквото.

На отминалите местни избори остана трета, след като цял ден агенциите й отреждаха второто място, което породи съмнения за манипулиран от страна на симпатизантите й екзитпол.

След назначаването на Каназирева за областен управител се очаква групата й в Общинския съвет да гласува плътно с ГЕРБ. Съюз за Пловдив има петима съветници, а ГЕРБ – 17.

Каназирева обеща да работи в консенсус с новия кмет Здравко Димитров, за "превръщането на Пловдив и региона в още по-привлекателни за инвестиции в производства с висока добавена стойност, които да предлагат високи заплати на служителите си".

Тя обясни решението си да приеме поста на областен управител, тъй като "новият кмет Здравко Димитров по категоричен начин даде заявка за различно и диалогично управление.". "Предстои съветниците от “Съюз за Пловдив” да проведем среща с него и да обсъдим кои от нашите предложения да станат част от програмата за управление на града ни.", добавя тя в позиция до медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България