Данъчните вдигнаха с 45,5% оборотите в Пампорово и с 19% във Велинград

НАП-Пловдив

От старта на кампанията на 4 януари в зимните курорти е констатирано повишение в отчетените обороти с 45,5% в Пампорово и 19% във Велинград, похвалиха се от Териториалната дирекция на НАП-Пловдив, като за сравнение са използвани приходите за същите периоди на 2016 г. 30 екипа от отдел "Оперативни проверки" при ТД на НАП-Пловдив съвместно с колеги от цялата страна, работещи на 24-часов режим, са извършили 15 956 проверки, като при 148 от тях са констатирани нарушения. За по-тежките случаи като липса на касов апарат или укриване на обороти са издадени 58 заповеди за налагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект" за срок до един месец.

При провеждането на акцията са установени фирми с над 50% повишение на отчетените обороти, а при други ръстът е дори с 200-300%. В седем от обектите, функциониращи на територията на курортите, е констатирана смяна на фирмите, които ги стопанисват, като във всички тези случаи НАП-Пловдив ще предприеме последващи действия, като възложи ревизии.

От НАП напомнят, че проверките в зимните курорти ще продължават целогодишно в денонощен режим, а основната цел е промяна на поведението на задължените лица към доброволно изпълнение на данъчно-осигурителното законодателство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони