Данъчните в Търново продадоха на търг имущество за почти 400 000 лева

На територията на седемте области в ТД на НАП Велико Търново са реализирани 1 047 050 лева приходи от продажбата на имущество на длъжници след проведени 311 търга. До момента, от началото на 2017 г. публичните изпълнители от старата столица са насрочили общо 127 търга за продажба на имоти и движими вещи на длъжници. Проведени са 112 търга и равносметката е – 397 000 лв., постъпили в хазната след приключването на търговете.

Последният по-значим търг, донесъл 133 400 лв. постъпления, е от края на август и касае продажбата на 110 дка земеделски земи в близост до р. Дунав. Собственикът му е физическо лице от крайдунавски град. Той задлъжнял с над 200 000 лв. и това е причина за обявяване на имота. След продажбата на търгът е частично погасен.

Предстои търг за продажбата на атрактивен имот-двуетажна мансарда в центъра на Варна, собственост на великотърновски длъжник.

"Законодателят е предвидил възможността длъжникът да спре търга, докато тече огледа. Условието е да заплати 20 % и да декларира, че в рамките на 6 месеца ще погаси всички свои задължения. Чл.222а от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/ регламентира основанието за спиране на принудителното изпълнение", обясняват от приходното ведомство в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България