Данъчните запечатаха хотел и ресторант, не издавали касови бележки

Заради неиздаване на касови бележки хотел и ресторант към него, са били запечатани. Това съобщиха от НАП във вторник. Хотелът и заведението са в центъра на Бургас, на ул. "Фердинандова".

При проверка на принципа на тайния клиент не са били издадени касови бележки. Обектът ще остане затворен за срок от 20 дни. Принудителната мярка на териториалната дирекция на НАП Бургас е потвърдена от Административния съд.

Екипи на звеното „Фискален контрол“ на НАП започнаха засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти. В празничната за Бургас Никулденска седмица целта на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем, за да може да бъде заплатен и съответно реалният дължим данък.  От НАП Бургас изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, тъй като заведенията, където ще празнуват студентите също ще бъдат под наблюдение.

Освен физическо наблюдение, данъчните ще извършват и покупки на принципа на тайния клиент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право