Данъчните запечатаха 22 обекта в бургаско от началото на юни

Данъчните са запечатали 22 обекта за нарушения по морето. Причината: не издавали касови бележки. Сред тях автомивка, акумулаторни колички- триколки, магазин за детски дрехи, друг- за плажни артикули, заведение за бързо хранене, както и един атракцион.

Нарушителите са засечени на територията на курорта Слънчев бряг и град Несебър.

„Запечатването е крайно неприятна мярка и за двете страни, за НАП това не е цел, а само средство за постигане на дисциплиниращ ефект. Нито едно от тези запечатвания нямаше да се случи, ако беше издаден фискален бон“, коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов.

В момента тези обекти са временно затворени, но от приходното ведомство в морския град припомнят, че при повторно нарушение – неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок от един месец.

За повишаване на фискалната дисциплина съществена роля играят и патрулните двойки на НАП, които обхождат всекидневно алеите на курортите, патрули има и в черноморските градове. Това съобщават официално данъчните. Много от проверяващите инспектори са из курортите преоблечени като туристи, за да следят по-изкъсо за нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право