Данъчните запечатаха 4 обекта в Пампорово и два във Велинград след 431 проверки

Данъчните разпоредиха затваряне на четири обекта в Пампорово и два във Велинград заради нарушения при издаването на касови бележки и отчитане на оборота. Това са част от "видимите резултати" след извършените 431 проверки за първите 3 седмици на 2017 г. от служители на Териториална дирекция на НАП-Пловдив по зимните курорти Пампорово и Велинград.

Несъответствия между реалните и отчетените продажби са открити в още 44 заведения - 23 в Пампорово от 221 проверки и 21 във Велиград от 210 проверки. Вследствие на присъствието на данъчните оборотите навсякъде в двата курорта са се увеличили, коментират още от НАП-Пловдив.

Всички проверки са извършени и в светлата, и в тъмната част от денонощието във взаимодействие с органите на МВР. Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния  обект. В акцията е бил използван подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика от НАП назнават пълна ревизия.

"Политиката ни е насочена по-скоро в посока промяната на поведението на задължените лица към доброволно изпълнение на данъчно-осигурителното законодателство. Но при  липса на такава промяна органите на НАП ще упражнят всички правомощия, предоставени им от законите на страната", коментира шефът на дирекция "Контрол" при ТД на НАП-Пловдив Христина Христозова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони