Данъчни запечатаха магазини за китайски стоки в Шумен и Русе

dav

Единият от тях отчитал почти 10 пъти по-малък оборот

При извършване на контролна покупка в магазин за китайски стоки в Шумен на „тайни клиенти“ от НАП Варна не е издадена касова бележка.

Фискалните инспектори са извършили проверка на касовата наличност и отразеното на фискалното устройство и са установили, че само за два часа от отварянето на магазина разликата в касовата наличност е в размер на 1073 лева. Магазинът е поставен под наблюдение през целия ден, като в присъствието на данъчните оборотът е достигнал 10 538 лева, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция във Варна. При извършена проверка в програмните продукти на НАП е установено, че за предходни периоди фирмата декларира дневни обороти средно от 1000 до 2000 лв. На търговеца е съставен акт за административно нарушение и магазинът е запечатан за срок от една седмица.

Магазин за китайски стоки в Русе също е посетен от инспекторите от НАП Варна, където е извършена контролна покупка и за закупената стока не е издадена касова бележка. За да са сигурни, че това не е случайно, данъчните извършват повторна покупка, за която отново не им е издаден фискален бон. Този магазин също ще бъде запечатан за срок от една седмица.

Има засилен контрол на търговците в Североизточна България от инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна. Те следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите и напомнят, че всяка покупка при заплащане в брой трябва да е съпроводена с касова бележка. На нея е задължително в долния ляв ъгъл да има изобразена картата на България около индекс BG.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони