Данъчни: Търговците на риба мамят

Снимка: Архив

Данъчните в Бургас от два месеца гледат под лупа търговците на риба на пазара Краснодар. В момента там ври от чепнокоп, каси паламуд и всякакви морски дарове. По- богата есен на риба отдавна не се помни.

Търговците на риба не отчитат извършените от тях продажби на прясна, охладена и замразена риба на общинския пазар в Бургас, съобщиха обаче данъчните в четвъртък.

По време на наблюденията отчетените среднодневни продажби на един от търговците са се увеличили със 740%, а на друг с- 421% в сравнение с месеците от преди присъствието на инспекторите.

От приходната агенция коментираха, че наблюденията на продажбите на прясна, охладена и замразена риба на общинския пазар в Бургас са извършени на два етапа – през април и през септември тази година.

Макар и да имало леко подобрение в поведението на търговците на риба през септември в сравнение с април, като цяло по време на тяхното присъствие среднодневните обороти на търговците се увеличавали в пъти в сравнение с месеците преди това.

Според данъчните, предпоставките за укриване на доходи от търговците на риба били са свързани с остаряла нормативна база, регламентираща продажбата на пресния улов и нелегалният внос в багажници от Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони