Данъчното във Варна чака над 1 млн. лева от търгове на конфискувани имоти

НАП Варна подготвя за публична продажба през тази година 3 апартамента, придобити незаконно и отнети от съда в полза на държавата. Още 180 конфискувани имота, ниви, лозя, пасища, овощни градини и др. ще бъдат обявени на търгове, като очакваните приходи от тях за бюджета надхвърлят 1 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на приходната агенция.

Служителите от отдел „Държавни вземания“ към ТД на НАП Варна продадоха на търг през миналата седмица апартамент с площ 94 кв.м. и парцел в центъра на морската столица. Имотите са придобити незаконно и отнети от съда в полза на държавата, като от проведения търг в бюджета са постъпили над 300 хиляди лева. 737 660 лева внесе НАП Варна в държавния бюджет от продажби на имущества, конфискувани, отнети или изоставени в полза на държавата от агенция "Митници", съдилищата и др. през изминалата 2016 година.

Постъпленията в бюджета от продажбата на валута, конфискувана от държавните органи, са в размер на 133 569 лева. През изминалата година от органите на съдебната власт и митниците бяха приети златни и сребърни изделия, отнети в полза на държавата, като след тяхното маркиране, каратиране и продажба в държавния бюджет са постъпили над 53 хиляди лева. От продажбата на 23 незаконно придобити недвижими имота в хазната са постъпили близо 485 хиляди лева.

През последните няколко години от отдел „Държавни вземания“, НАП Варна са предоставили на музеите в Провадия, Русе и Шумен значими и безценни антики, открити на територията на България и отнети в полза на държавата. Близо 600 антични монети и други културни ценности бяха предоставени на Регионален исторически музей в Силистра в края на декември 2016 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони