Дарителите в Бургас се множат

Когато целият свят е в очакване пандемията срещу коронавируса да бъде овладяна и да се намери лекарство срещу опасната зараза, искра на надежда в крайния успех в борбата срещу болестта дава милосърдието на хората.

В Бургас в обявената в началото на извънредното положение кампания за събиране на средства и предпазни материали се включиха много търговски вериги, магазини, фирми с различен предмет на дейност както от региона, така и от страната.

Сред благодетелите на каузата има граждани, чиито имена за мнозина са непознати. Но дарените от тях малки суми показват голямата им отговорност и съпричастност към проблемите на всички нас.

Бургаски детски градини, граждани, дружества и магазини осигуряват хранителни продукти за бедни хора. Сред дарените помощи има предпазни маски, шлемове, облекла и други материали. Всички те са изключително необходими в момента за успешно противодействие срещу разпространението на опасния вирус.

Инициативата има за цел да подпомогне работата на медиците, които на първа линия водят борба с коронавируса, да осигури необходимите ресурси за поддържане на здравословна среда на живот и да подпомагане на хората в нужда.

Ако желаете да се включите в дарителската кампания, може да го направите чрез обявените сметки на сайта на Община Бургас:

Банкова сметка за дарения на средства, за закупуване на апарати за обдишване, материали, консумативи в полза на болниците и социалните заведения в Община Бургас:

IBAN BG08 SOMB 9130 8424 1517 44

Банка : "Общинска банка "АД

BiC: SOMBBGSF

Вид на плащане: 445100

Основание: Дарение - коронавирус

Още информация ще откриете в специалната секция на страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/resors/covid19

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България