Дария Йорданова е новото лице в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” на МДТ

Дария Йорданова е новото лице в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”, чиято втора премиера е тази вечер от 19 часа в голяма зала на Мелпомена.

Спектакълът е по музика на Дечко Таралежков, а текстът е на Добри Войников. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, диригент - постановчик - Игор Богданов, а диригент - Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, театърът във Велико Търново за първи път у нас поставя това заглавие в музикален вариант.

Мюзикълът "Криворазбраната цивилизация" е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ. Ролята на Хаджи Коста изпълнява Виктор Терзийски, а като Злата на сцената излизат Миряна Калушкова и Валерия Пейчева. В образа на Анка се превъплъщава Полина Петкова, а Милен Иванов е Маргариди.

Дария Йорданова е най-новото попълнение в драматичния състав на търновския театър. В „Криворазбраната цивилизация” тя изпълнява ролята на Марийка. Актрисата навлиза успешно във всички постановки на драмата, а сред тях са „Хъшове”, „Албена”, „Асеневци”, „Декамерон”.

Дария е от Русе и завършила актьорство за драматичен театър в Театралния колеж „Любен Гройс” в София в класа на проф. Елена Баева. Още ката студентка е участвала в спектаклите „Три сестри” и „Вуйчо Ваня” на Чехов, „Комедия от грешки” на Шекспир и „Електра” на Европид.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони