Дафовска вече 2 дни без багаж на игрите

Олимпийското аташе на българската делегация Екатерина Дафовска вече два дни е без багаж на игрите в Пьонгчанг. Куфарите на единствената ни златната медалистка от „бяла“ олимпиада се загубили по пътя между София и Сеул затова биатлонистката ходи с дрехи назаем.

Същевременно един от най-добрите ни състезатели в биатлона Красимир Анев се оплака от болки в гърлото. От треньорския щаб се надяват националът да е готов за бягането на 20 км утре. В предишните два старта самоковецът се представи далеч от най-добрата си форма, а най-доброто му класиране за момента е 37-мо място.

Домакините пък реагираха бързо на ниския зрителски интерес на церемониите по награждаването на Олимпийския стадион. Феновете вече ще могат да влизат безплатно след 17 ч местно време, а досега трябваше да платят минимална сума за билет.

А колекционери се оплакаха от шефа на МОК Томас Бах, който според тях препятствал развитието на тяхното хоби. В Олимпийския парк е обособен специален павилион, в който фенове могат да си разменят значки. „Към МОК имаше и колекционерска комисия, създадена още по времето на Хуан Антонио Самаранч – заяви Ирина Дзидзигури, за която игрите в Пьонгчанг са 14-ти. - Но Бах я закри през 2015-а. Искат да бъдем част от олимпийската култура, но не правят нищо. А колекционерите създават специална атмосфера. Всеки може, независимо от цвета на кожата или вероизповеданието, да дойда и да си размени значка с всеки. А сегашното ръководство на МОК явно не държи на този контакт между хората.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт