Двамата българи, напуснали Ухан, пристигнаха в България

Снимка: Архив

Остават под карантина във ВМА

Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град Ухан във връзка с разпространението на новия короновирус, пристигнаха от Франция в България.

Те кацнаха на летище „София“ на борда на военно-транспортния самолет „Спартан“, придружени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия, съобщиха от МВнР.

Те са настанени в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА, съобщиха от лечебното заведение. И двамата са в добро здравословно състояние. Те се намират в стаи със специален достъп, като няма да се допуска контакт със странични лица, докато не премине карантинният период от две седмици, обясни полковник доцент Георги Попов, началник на Катедрата по инфекциозни болести.

Днес следобед българите пристигнаха от Ухан в град Истр, Франция, на борда на френски самолет, с който в рамките на общоевропейска операция от Ухан бяха изведени 251 души от различни националности.

Министерството на външните работи чрез посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, съдейства за заминаването на българските граждани от Китай и за успешното им пристигане в България.

Общоевропейската операция по улесняване на чуждестранни граждани, включително и българските, да напуснат Ухан бе организирана от Франция в сътрудничество с властите на Китай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България