Двама бивши министри в Гърция стигнаха до съд

Гърция

Бившият министър на външните работи Никос Котциас подаде жалба в прокуратурата срещу бившия военен министър Панос Каменос с обвинение за клевета и заплаха за смърт.

Той го обвинява като морален извършител на обида, клевета, заплаха за смърт и директна разправа, разпространявайки фалшиви новини. Внесе граждански иск за обезщетение за неимуществените вреди.

"Вярвам и е необходимо съдът да ме защитава", каза г-н Котциас и допълни, "Бих искал да кажа пред гръцкото правосъдие, че планираната цел на г-н Каменос от лятото на 2018 г. го прави потенциално отговорен, ако нещо се случи с мен и моето семейство, с нашето физическо и психическо здраве."

Бившият министър подаде иска си чрез адвокат Христос Кутсонасиос, който е запознат с отправените заплахи и натиск, които е получавал г-н Котциас по въпроса за споразумението с Преспа, както и за финансирането на правителството от Сорос с 50 милиона евро.

За всичко това бившият външен министър смята, че Панос Каменос е отговорен и морален извършител на атаките, които получава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа