Двама българи в битка за финала на Световното клубно първенство по волейбол на живо по Mtel Sport 2

Цветан Соколов и Николай Пенчев влизат в директен сблъсък за медалите от 21:30 часа в събота

Двама български национали – Цветан Соколов и Николай Пенчев, се класираха със своите отбори Лубе Чивитанова и СКРА Белхатов за полуфиналите на Световното клубно първенство по волейбол, което се провежда в Полша. Двубоят е с начален час 21:30 часа в събота и ще се предава пряко по Mtel Sport 2.

Тимът на Лубе Чивитанова, воден от Цветан Соколов, влиза като фаворит в сблъска, след като спечели всичките си три двубоя от предварителна група А. СКРА Белхатов пък завърши на второ място в Група Б, но в последния си двубой допусна поражение с 0:3 гейма от силния тим на Зенит Казан.

В другия полуфинал, който ще се проведе отново в събота, но от 18:30 часа, един срещу друг излизат отборите на Зенит Казан (Русия) и Сада Крузейро (Бразилия). Мачът със сигурност ще е с допълнителен заряд, тъй като тези два тима играха на финала на миналогодишното издание на Световното клубно първенство, когато южноамериканците триумфираха със златните медали. Сблъсъкът Зенит Казан – Сада Крузейро също ще се излъчва пряко по Mtel Sport 2.

В неделя Mtel Sport 2 ще предава директно и мачовете за разпределение на медалите. Малкият финал е с начален час 18:30, а сблъсъкът за златото, в който със сигурност ще има и български волейболист, е от 21:30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена