Двама души са пострадали при пожара в склад в „Красна поляна“

И огнеборец е пострадал при големия пожар в склад в столичния ж.к. „Красна поляна“, стана ясно от брифинг на директора на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов. Вчера беше съобщено за един пострадал – обгазен служител от охраната на съседната фирма, който е прегледан в „Пирогов“ и е изписан.

Огнеборецът също е пострадал леко – засегнато е окото му, и е прегледан в „Пирогов“, след което обаче се е върнал на мястото на инцидента, за да продължи гасенето, добави ст. комисар Гетов.

Ситуацията е овладяна още снощи, днес се потушават евентуални останали огнища.

На мястото е позиционирана мобилна лаборатория на РИОСВ, която замерва качеството на въздуха и няма опасност от превишаване на периметрите за замърсяване, увери Гетов.

Снощи за потушаване на пожара първо са изпратени шест екипа, но предвид обстановката те са поискали помощ и в крайна сметка в гасенето са се включили 16 екипа. Сложността на пожара е била заради това, че в непосредствена близост има АГ болница. Ако се беше развил в неблагоприятна посока, щеше да се наложи да евакуираме лежащоболни, което изисква сериозен ресурс, каза още Гетов.

Стопаните на склада са под наем, със собствениците все още не сме установили контакт, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България