Двама загинали и над 6500 пострадали след поройни дъждове в Китай

Снимка: Архив

Поройните дъждове в югозападната китайска провинция Юнан през последните няколко дни отнеха живота на двама души, а около 6500 са пострадали от стихията. Това съобщи информационният портал "Чжунго синвънван", цитиран от ТАСС.

Медията се позовава на властите. По нейна информация най-силно пострадали са град Чжаотун и редица съседни райони. Поройните дъждове са нанесли щети на селскостопански култури на площ от около 600 хектара, разрушили са около 10 км пътища и са предизвикали около 100 свлачища в различни райони.

Преките икономически щети се оценяват от властите на почти 8 милиона юана (около 1,2 млн. долара). В зоните на бедствията продължават да работят спасители, помагащи да бъдат изведени местните жители от най-пострадалите райони.

За първото тримесечие на годината по данни на министерството на гражданската администрация на Китай стихийни бедствия са отнели живота на 53 души, а двама се водят безследно изчезнали. За този период властите се е налагало да евакуират около 54 000 жители. Общият брой на пострадалите от различни стихии е над 12 млн. души. Преките икономически щети според министерството се изчисляват на 19,6 милиарда юана (около 3,1 млрд. долара).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия