Двама загинаха, петима бяха ранени при катастрофи в Сливенско

Двама загинаха, а петима бяха ранени при катастрофи от 9 до 11 юни в Сливен и региона, съобщиха от полицията в областния град.

Лек автомобил "Опел астра" бе ударен странично, докато прави обратен завой, от мотоциклет "Хонда". Произшествието станало по обяд в събота, на подбалканския път I-6, след разклона за сливенското с.Гавраилово. Ударът е бил смъртоносен за шофьора на колата - 30-годишен мъж от Сливен, и за водача на мотоциклета - 29-годишен мъж от ямболското с.Козарево. На същата дата на пътя между новозагорските села Кортен и Бяла, отново при маневра за обратен завой, 37-годишна шофьорка от Пловдив с лек автомобил "Фолксваген" е отнела предимството на "Опел вектра". При удара е пострадала пътуваща в "Опел"-а жена на 24 г., която е с наранявания по главата. На 10 юни край с.Кортен "Фолксваген голф" е ударил навлизащия на пътя мотопед "Симсон". 68-годишният водач на мотопеда е получил счупване на таза. 8-годишно дете, което се возело с него, за щастие е с леки наранявания. Шофьорът на леката кола, мъж на 28 г., избягал. По-късно бил издирен. Направените проверки за употреба на алкохол установили, че пострадалият пенсионер е с 0,6 промила.

В областната болница в Сливен са приети и младежи, пострадали при пътно произшествие с мотоциклет, станало на  9 юни в града. 19-годишно момче, водач на мотоциклета, е в отделението по лицево-челюстна хирургия. 20-годишно момиче е в реанимация, със съчетана травма на лицевия череп и счупени крайници - казаха от лечебното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България