Двама загинаха прободени с нож в Марсилия, военните застреляха убиеца

Нападателят извикал "Аллах Акбар" (Аллах е велик), преди да се нахвърли на случайните минувачи

Двама души са убити  на централната гара на южния френски град Марсилия днес от мъж, въоръжен с нож , предаде АФП, като се позова на местната полиция. За да спрат кръвопролитията военните застреляли нападателя.

Атаката била извършена към 13.45 ч. (14.45 ч. българско време). Нападателят извикал "Аллах Акбар" (Аллах е велик), преди да се нахвърли с нож на минувачи. "Две жертви са пронизани смъртоносно", заяви местният общински служител Оливие де Мезие.

Френската полиция разглежда атаката като терористичен акт. Властите призоваха жителите на Марсилия да избягват района на жп гара "Сен Шарл". Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон съобщи в Twitter, че ще замине незабавно за южния град.

От Министерството на външните работи (МВнР) призоваха българите, които са се намирали в района на гарата по време на инцидента, да се свържат с близки или да отбележат в социалните медии, че са невредими.

От ведомството призовават още да избягват района на гарата до нормализиране на обстановката; да не използват влак и да следят съобщенията на местните медии и властите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа