Двама загинаха, след като се задушиха в септична яма в свинекомплекс

Снимка: Архив

Двама мъже са загинали, падайки в септична яма в свинекомплекса в силистренското село Попина. Инцидентът е станал вчера сутрин, предава Нова тв.

Главният механик бил извикан заради авария в септичната яма. Според проверяващите от инспекцията по труда в Силистра, той не е трябвало да влиза, защото процесът на почистване бил механизиран. Въпреки това 53-годишният мъж се спуснал в шахтата. Започнал да се задушава от отделящите се отровни газове. Друг работещ, който бил наблизо му се притекъл на помощ, но и той се задушил. Телата на загиналите мъже били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита. И двамата са от село Попина. Води се следствие, инспекцията по труда също е влязла на проверка в свинекомплекса.

„Не бях уведомена. Разбрах по-късно за инцидента. Главният механик е влязъл в ямата, тъй като е имал проблем с помпата. Когато слиза, му става лошо и пада вътре. Двама негови колеги се опитват да му помогнат. На единият обаче също му става лошо от самите изпарения и той пада вътре”, заяви кметът на село Попина Светлана Удрева. Тя допълни, че влизането в ямата е забранено.

В понеделник в Попина е обявен ден на траур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България