Двама извършители на грабеж в килията, съучастниците им пуснати под домашен арест и гаранция от 1000 лв.

Снимка: Архив

С постановления на Районната прокуратура в Горна Оряховица двама от участниците в дързък въоръжен грабеж остават в ареста, а двама техни съучастници са пуснати под домашен арест и парична гаранция от 1000 лв. В килията са Н.А. и Н.П., под домашен арест е Р.И., а за А.С. е отредена парична гаранция.

Районната прокуратура в Горна Оряховица преди два дни внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на четиримата извършители на тежкото престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор Ивайло Гайдаров участниците в комбината са привлечени като обвиняеми.

Четиримата трябва да отговарят за това, че на 14 октомври в Горна Оряховица в съучастие отнели от 44-годишен мъж, чрез удари с ръце в главата и лицето и заплаха с пистолет, два мобилни телефона, мъжка чанта, яке, очила с диоптър, ключове и 300 лева.

Престъпната комбина бе разкрита от криминалисти от Горна Оряховица и Велико Търново само за 4 дни.

Прокуратурата е задържала четиримата за срок от 72 часа до довеждането им пред съда. Обвинението счита, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицата. Макар и в начален етап на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъплението, за което са обвинени и за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право