Двама кандидат-кметове на Карлово в един ден пред Темида

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов

Двама кандидати за кмет на Карлово – ген. Димитър Шивиков и Емил Кабаиванов, се явиха в един и същи ден пред Темида, макар и в различни съдилища в Пловдив.

Пръв беше бившият шеф на Стрямската бригада ген. Димитър Шивиков, за когото Военната прокуратура поиска 3 години условно с 5 години изпитателен срок по третото дело срещу него. По това дело той е обвинен, че като е пускал военнослужещи от бригадата да играят футбол в работно време и като награда за спечелените медали им давал компенсации, е занижил боеспособността на Българската армия. Второто обвинение гласи, че пращал Военния духов оркестър и други войници да участват в историческите тържества на общини като Карлово, Сопот и Клисура, без да иска от кметовете им пари. Присъдата ще бъде прочетена на 24 септември. Миналата година ген. Шивиков вече беше оправдан по подобно обвинение по друго дело.

В ранния следобед пред Пловдивския окръжен съд се изправи сегашният кмет на Карлово Емил Кабаиванов, осъден на 3 години условно от първата инстанция за присвояването на 26 984,68 лв. европейски средства от проекта за канализацията на града. Със същата присъда той беше лишен и от правото да заема обществена длъжност за 4 години, но тя не е влязла в сила и Кабаиванов се кандидатира за кмет отново. Двамата му адвокати се оказаха заети с други дела и така старт на процеса не беше даден. Делото беше отложено за 31 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право