Двама младежи оцеляха по чудо, след като автомобилът им излетя от пътя и падна в дере край Благоевград

Снимка: Архив

Двама 18-годишни младежи оцеляха по чудо, след като лек автомобил "Мерцедес"-А-класа излетя от пътя с. Делвино-Благоевград снощи, предаде БГНЕС. Сигналът за пътния инцидент е подаден в 18.14 снощи, от водач на лек автомобил, който видял, че движещата се пред него кола излита от пътя. Лекият автомобил е управляван от 18-годишен младеж от град Сандански, съобщиха от пресцентъра на полицията. Младежите излетели от пътя на спускане от мемориала "Памет и вяра", или „Кръста” към Благоевград.

Пътнотранспортното произшествие става на остър десен завой, който водачът изпуснал. На излитане от пътя лекият автомобил буквално скочил като от трамплин от купчината пръст и се преобърнал няколко пъти през таван по стръмния скат, за да спре в овраг на около 70-80 м под пътя. Водачът на автомобила, който подал сигнала, каза снощи, че не познава катастрофиралите, слязъл в дерето и им помогнал да излязат от смачкания до неузнаваемост „Мерцедес”. На местопроизшествието пристигнаха две пожарни и линейка. Водачът е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с два хематома на главата, а спътникът му от Благоевград-с порезна рана на лицето. И двамата са настанени в отделението по хирургия без опасност за живота. Оцелели са заради поставените предпазни колани, и поради факта, че автомобилът пада в оврага на колелата си.

Цяла нощ местопроизшествието бе охранявано от полицейски патрул до извършването на оглед през светлата част на денонощието, който приключи в 9.30 ч. тази сутрин. На този завой на Кръстовден - 2014 г. лек автомобил излетя от пътя, намиращото се вътре 4-годишно момче изпадна от купето и бе премазано от него при преобръщането. Майка му и спътникът й тогава оцеляха, автомобилът се „паркира” на същото място като при снощния инцидент.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България