Двама мъже загинаха при пожари

пожар

Двама мъже загинаха при пожари в домовете им в Търговищко и Разградско. В неделя, малко след полунощ, е получен сигнал от съседи на тел. 112, че гори къщата на 85-годишен самотноживеещ човек в търговищкото село Здравец. На място са изпратени два противопожарни автомобила и полиция, но собственикът вече бил издъхнал от дима и огъня.

Според полицията причината за трагедията е късо съединение.

Загиналият стопанин живеел сам, но бил в състояние да се грижи за себе си. Всяка сутрин ходел до магазина, разказаха негови съселяни. Те чули, че огънят е тръгнал от коридора на къщата.

По техни данни човекът имал дъщеря в града.

Другият трагичен инцидент стана в петък в разградското село Брестовене. Км 18 часа бил получен сигнал за горящ дом, в който живеел и трудноподвижен 69-годишен мъж. Огнеборците успели да измъкнат човека, който обаче имал изгаряния от втора и трета степен. Той бил откаран в болницата в Разград, а после и във Варна. Пораженията били много тежки и той издъхнал в събота сутринта.

Причините за трагичния инцидент се установяват, но се предполага, че незагасена цигара е подпалила леглото на мъжа. Изгорели са матракът и две възглавници.

Къщата, която се водела на дъщерята на загиналия човек, е спасена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България