Двама мъже ограбиха 61-годишна жена, след като я вързаха с въже в село Еленов дол

Арестуваха двама крадци в свогенско село след незабавни оперативни действия на криминалисти. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Около 0.30 часа на 9 февруари на тел. 112 бил подаден сигнал за извършен грабеж в с. Еленов дол. Изпратените на адреса полицейски служители установили, че след взломяване на входната врата, двама маскирани са проникнали в къщата, вързали са с въже 61- годишната собственичка, отнели са сумата от 250 лева, скрита под дюшека на леглото й, след което са се оттеглили в неизвестна посока.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на предприетите незабавни оперативно- издирвателни действия, проведени съвместно от служители на ОДМВР- София, ГДНП и ОДМВР- Враца, са установени и задържани извършителите на престъплението- на 21 и 22 години.

След доклад на събраните доказателства пред районната прокуратура двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 198 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право