Двама мъже прегазиха стъпалото на полицай при опит да избягат от проверка, арестуваха ги

Снимка: Архив

Двама мъже – на 31 г. и на 27 г., са задържани, след като опитали да избегнат полицейска проверка. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Вчера в рамките на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Силистра засекли 31-годишен мъж на излизане от дома му в областния град. Мъжът не се подчинил на дадените полицейски разпореждания, а се качил в изчакващ го лек автомобил. Водачът – мъж на 27 г., рязко ускорил, прегазвайки стъпалото на един от полицаите.

Незабавно били организирани оперативно-издирвателни действия, в резултат на които в рамките на час бил установен и задържан 31-годишният силистренец. При претърсване в таванско помещение на дома били намерени и иззети 3 топчета, съдържащи 2 грама амфетамин, електронна везна и алуминиево фолио. Мъжът има предишни криминални прояви, включително и осъдителни присъди за извършване на аналогична дейност.

Вторият извършител – 27-годишен мъж от Алфатар, е установен и задържан днес преди обед. Той също е познат на служителите на реда.

Двамата са задържани за срок до 24 часа. Образувани са три досъдебни производства, работата по разследването продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право