Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Снимка: Архив

Двама са задържани за производство и съхранение на наркотични вещества в Плевенско и Врачанско, събщиха от пресслужбата на МВР.

Вчера сутринта в района ж.к „Сторгозия“ криминалисти от Второ РУ – Плевен са установили и задържали 18-годишен от село Крушовица. При извършения обиск у него е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, по негови данни - марихуана. В хода на процесуално-следствените действия в дома му в селото криминалистите открили наркооранжерия, обособена в таванско помещение.

В палатка, оборудвана с техническо съоръжение за вентилация, осветление, влагомер, термометър и изкуствени торове, са намерени 26 саксии със засадени в тях зелени растения от рода на конопа. От пристройка до гараж са иззети електронна везна и полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса. Наркотичните вещества и оборудването са иззети. Назначени са експертизи. Младежът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. Полицейските действия продължават под ръководството на прокурор от РП – Плевен.

В хода на предприето от служители на ОДМВР-Враца разследване е извършено претърсване в частен дом и прилежащи стопански постройки във врачанското село Оселна, собственост на 43-годишен мъж от село Зверино, криминално проявен и осъждан. На различни места в имота са намерени иззети 8 полиетиленови топчета и плик, съдържащи семена от рода на конопа и три сухи растения от същия род. В друг имот в селото, собственост на същия мъж, са електронна везна, 4 полиетиленови топчета и 13 пликчета суха листна маса, които при извършеният полеви наркотест реагират на канабис. По случая е образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК, а мъжът е задържан в полицейския арест. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право