Двама мъже са задържани за разпространение на наркотици в Стара Загора

Образувани са досъдебни производства за разпространяване на наркотични вещества срещу двама мъже от Стара Загора. Те са задържани при операция за противодействие на разпространението на наркотици, проведена вечерта на 10 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Х. Г./27 г./ и К. Г./28 г./ от Стара Загора се придвижвали с лека кола „Опел Зафира“, управлявана от първия, който не спрял на подадения от униформен полицай сигнал със стоп палка за спиране.

Х.Г. дори ускорил движението на автомобила и продължил по пътя. Полицаите го последвали и спрели опела в района на разклона за с. Маджерито, община Стара Загора. При проведените процесуално-следствени действия в колата е намерено остатъчно количество бяло прахообразно вещество – според наркотеска метамфетамин, а при обиска на К. Г. е открито пликче със следи от същото вещество.

При претърсването в дома му са открити суха марихуана и семена коноп. От дома на Х. Г. полицаите иззели марихуана, таблетки „екстази“ и амфетамин. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, а двамата са задържани.

Служители от Първо РУ–Стара Загора иззеха близо 20 кг контрабанден тютюн.

При операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. На 11 май, на централния кооперативен пазар в областния град, при проверка на 40-годишната С. С. от Стара Загора, са намерени 17 пликчета с по 20 къса саморъчно свити цигари, а при извършена проверка в жилището на Й.Й./68г./, от с. Калитиново са иззети 2 чувала ситно нарязан тютюн - 18.5 кг и 13 пакетчета по 20 къса саморъчно свити цигари.

Работата по случаите продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право